Fabrică de confecții metalice

Fabrica de confecții metalice P.A.B. România este operațională din 2011. Unitatea de producție se află într-o locație modernă din Arad și este proiectată să găzduiască o producție de 1.500 de tone pe lună de confecții metalice din cele mai complexe.

Fluxul tehnologic flexibil permite atât organizarea pe 4 linii principale de asamblare continuă, 2 linii pentru indoire, roluire, prelucrari mecanice prin aschiere cât și ramificarea în funcție de necesități, pentru a susține toate tipurile de structuri sau confecții metalice. Flexibilitatea este dată de dotarea cu 20 poduri rulante, greutatea maximă al pieselor care pot fi manipulate fiind de 120 tone.

Găurirea și debitarea europrofilelor se realizează cu ajutorul celor două instalații Kaltenbach KDM1015+KBS1051. În cazul plăcilor metalice, găurirea și debitarea se face cu cele două utilaje cu plasmă și oxi-gas ESSAB SUPRAREX SXE5000+SXE3000, toate cu comandă numerică. Controlul prin softuri specifice permite eliminarea abaterilor dimensionale.

Pentru fațade ornamentale speciale folosim debitarea cu Laser Durma  HD-F6020II 6 kw, utilizând o gamă largă de materiale: oțel, cupru, inox, aluminiu, alamă.

Cu ajutorul ghilotinei Hera se realizează debitarea mecanică a tablelor de până la 2,5 mm grosime.

Folosind Ironworker Durma (foarfecă combinată) se realizează debitarea și găurirea prin poansonare a cornierelor și barelor metalice.

Roluirea europrofilelor la rece se realizează  cu ajutorul instalației Durma PBH 300.

Îndoirea țevilor se execută folosind instalația Thoman FK60-2 Tube Bending Center.

Roluirea tablelor la rece se face cu ajutorul celor două instalații cu 4 role Durma HRB-4 și valt 4 role.

Îndoirea tablelor folosind cele două utilaje de îndoit Abkant, permite realizarea unor piese lungi de până la 6 metri. Geometria pieselor se obține printr-un soft special care controlează toți parametrii utilajului.

Accesoriile din table vopsite și subtiri se produc folosind cele două utilaje Abkant cu fălci JORNS.

Asamblarea și sudarea reperelor debitate se face numai de către personal calificat,  echipat cu aparate de sudură MIG/MAG și cu cele mai noi dispozitive de montaj.

Înaintea vopsirii toate produsele sunt sablate într-o instalație de sablare complet automatizată Abraziv care poate prelucra piese cu dimensiuni 2500x3200x12000mm precum și pe o linie de sablare Roesler, pentru piese mici.

Vopsirea, ca operație finală, se desfășoară în cabine ultramoderne cu uscatoare care pot atinge 300 grade C, cu materiale de cea mai bună calitate, care asigură garanția unui produs fiabil.